Reviews Disqovery

Rederij Doeksen-Harlingen

Gasten oproepsysteem

Rederij Doeksen verzorgt de veerdiensten van, naar en tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland. Aan boord van de veerdiensten zijn zelfbedieningsrestaurants waar de gasten terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Voorheen werden de bestellingen door middel van nummertjes afgeroepen op het centrale intercomsysteem. En dat wel zo’n 150 keer per afvaart!

Voor Disqovery lag er een uitdaging in het verschiet om bij dit drijvende restaurant een Gasten Oproep Systeem te installeren. “Het gaat dan met name om het metaal van het schip. De kombuis bevindt zich namelijk in het midden van de romp”, legt horecamanager Nico Noordermeer uit. Disqovery stuurde vervolgens een van haar medewerkers uitgerust met een systeem naar de haven van Harlingen. Na enige testen op het schip bleek het voor de 7400Z Zender geen enkel probleem om de gasten pagers zowel binnen in het schip als buiten op het dek te bereiken.

“De veerdienst biedt haar gasten nu de mogelijkheid in alle rust te genieten van de overtocht terwijl men wacht op de bestelling met een pager in de hand. Daarbij komt het vaker voor dat er nog een bestelling wordt gedaan, omdat met name kinderen het trillend en lichtgevend apparaatje willen vasthouden. Ook het personeel is enthousiast”, aldus Nico.

Ponypark - Slagharen

Gasten oproepsysteem

Bedrijfsleider Marcel Braak heeft Disqovery in het verleden gezien op de Horeca vakbeurs in de RAI. “We hebben Disqovery altijd in ons achterhoofd gehouden. Toen we op zoek moesten naar een professionele oplossing voor onze klanten hebben we Disqovery dan ook gelijk benaderd. Met als resultaat dat we geen ander systeem meer willen!” Op het Attractiepark Slagharen hebben 3 restaurants inmiddels het Gasten Oproep Systeem van Disqovery.

“Het zijn allen zelfbediening restaurants”, verteld Marcel. “De gasten bestellen aan de kassa en krijgen nummertje mee krijgen. Voorheen, wanneer het eten gereed was, hoorden de klanten een dingdong en zagen ze welk bonnummertje klaar stond op de bar.” De reacties op het nieuwe systeem zijn erg positief. “Het systeem heeft veel rust gebracht. Klanten kunnen zowel binnen, buiten, als boven gaan zitten zonder dat ze bij elke dingdong op moeten staan of ze het juiste nummertje hebben. Klanten moeten er in eerste instantie om lachen, omdat ze het niet kennen maar zodra ze het eten op komen halen vinden ze het erg leuk. Zo leuk dat de kinderen vaak onderling loten om wie het kastje mag vasthouden en terug mag brengen om het eten op te halen.

”Maken jullie je dan geen zorgen om zoekgeraakte pagers?”“Nee hoor, je krijgt altijd het kastje weer terug, want anders krijgen ze het eten niet mee!”

Byblos Den Haag

Kelner oproepsysteem

Bedrijfsleider Santiago Rumling is door de eigenaar van Grand Café Le Byblos in contact gekomen met Disqovery. “In het gesprek met jullie accountmanager werd me duidelijk dat ik uit een breed assortiment van producten kon kiezen om de bedrijfsvoering efficiënter te maken. Ik heb samen met hem onze manier van werken in het restaurant en op het terras te onder de loep genomen. We hebben vervolgens een pilot gedraaid met het Kelner oproep systeem op ons terras en dat werkte super!”

Het terras van Le Byblos ligt aan de overkant van de straat en dus buiten het directe zicht van de medewerkers. “Om onze gasten toch van optimale service te voorzien zijn we met dit systeem gaan werken. De gast drukt op de knop en er komt vrijwel direct iemand van de bediening om te helpen. Iedere tafel die bezet wordt krijgt de aandacht die het verdiend.”

De reacties van de gasten zijn volgens Santiago erg positief, ze vragen hoe het werkt, of het de medewerkers helpt en geven aan zich verwent te voelen met deze luxe. “Mijn collega’s in de bediening vinden het een hele verbetering, omdat ze op deze manier nooit te weinig of juist te vaak heen en weer zullen lopen. Als bedrijfsleider vind ik zelf de kostenbesparing natuurlijk ook een fijn aspect.”

De Revolutie - Winterswijk

Keuken oproepsysteem

Bedrijfsleider Santiago Rumling is door de eigenaar van Grand Café Le Byblos in contact gekomen met Disqovery.

“In het gesprek met jullie accountmanager werd me duidelijk dat ik uit een breed assortiment van producten kon kiezen om de bedrijfsvoering efficiënter te maken. Ik heb samen met hem onze manier van werken in het restaurant en op het terras te onder de loep genomen. We hebben vervolgens een pilot gedraaid met het Kelner oproep systeem op ons terras en dat werkte super!” Het terras van Le Byblos ligt aan de overkant van de straat en dus buiten het directe zicht van de medewerkers.

“Om onze gasten toch van optimale service te voorzien zijn we met dit systeem gaan werken. De gast drukt op de knop en er komt vrijwel direct iemand van de bediening om te helpen. Iedere tafel die bezet wordt krijgt de aandacht die het verdiend.” De reacties van de gasten zijn volgens Santiago erg positief, ze vragen hoe het werkt, of het de medewerkers helpt en geven aan zich verwent te voelen met deze luxe.

“Mijn collega’s in de bediening vinden het een hele verbetering, omdat ze op deze manier nooit te weinig of juist te vaak heen en weer zullen lopen. Als bedrijfsleider vind ik zelf de kostenbesparing natuurlijk ook een fijn aspect.”

De Uithof - Den Haag

Gasten oproepsysteem

“Voor het in gebruik nemen van het systeem werd er geen gebruik gemaakt van een alternatief. De gasten plaatsten hun bestelling en wachtten vervolgens ca 8 tot 10 minuten in het lijnbuffet totdat hun bestelling was klaargemaakt. Om onze service naar de gasten te vergroten en de irritaties betreffende wachttijden te reduceren zochten wij naar oplossingen. Alex Branse, onze chef-kok heeft informatie betreffende Disqovery gevonden op het internet en dit aan mij voorgelegd” vertelt Philip Hoobroeckx, directeur van de Uithof.

“Het invoeren van het systeem heeft uiteraard niet de wachttijden omlaag gebracht, echter biedt dit systeem de mogelijkheid voor de gast om alvast plaats te nemen in het Grand café en in alle rust en gezelligheid te wachten op zijn bestelling. Tevens biedt deze werkwijze de gast de mogelijkheid alvast een drankje te nuttigen tijdens het wachten zonder in de rij te hoeven staan. Zodra de “pager” begint te trillen weet de gast dat de bestelling gereed is en kan dan bij overhandigen van de “pager” en de bon zijn bestelling afhalen in het lijnbuffet. De reacties van de gasten op dit systeem zijn zeer positief. De mogelijkheid om niet te hoeven wachten in het lijnbuffet wordt als zeer prettig ervaren. Het personeel heeft eenzelfde ervaring. Er staat geen “massa” gasten voor de counter zodat het lijnbuffet overzichtelijk blijft. Je kunt, anders dan bij veel wachtende, in één oogopslag zien wie er nog niet geholpen is.”

Sevink Mölle - Winterswijk

Gasten oproepsysteem

Door een artikel in het blad “Horeca Vizier” werd onze aandacht gevestigd op het Disqovery systeem. Voorheen werkten wij met een omroep installatie. Het omroepen was vaak onduidelijk, voor buitenlandse gasten lastig en over het algemeen onrustig. Door de aanschaf van het Gasten Oproep Systeem van Disqovery zijn er een aantal zaken verbeterd. Klanten reageren veel sneller (geen lauw warme gerechten). Geen taal problemen meer, dit is voor ons heel belangrijk daar wij in de grensstreek wonen en veel buitenlandse gasten hebben. Het geeft veel rust voor onze gasten, die daardoor ook zeer positief reageren op het systeem (geinig, leuk, makkelijk).

Onze medewerkers zijn tevreden met de veranderingen. Het systeem is heel gemakkelijk te bedienen. Daarnaast hoeven niet na te denken of het misschien een buitenlandse gast was, waarbij ze in de oude situatie, via de omroepinstallatie, in een andere taal moesten spreken. Alles word eerst afgerekend, zodat mensen nooit meer weggaan zonder te betalen. Het werkt ook veel overzichtelijker, op onze bonnen voor de keuken worden de nummers van de Disqovery pagers afgedrukt, dus kan men zo gauw het gerecht klaar is het nummer intoetsen en alles is geregeld!

Scroll naar boven